Sommaröppet 5 dagar i veckan och fotbolls vm!

Nu har vi sommaröppet 5 dagar i veckan tisdag-lördag mellan kl. 12 och kl. 17 fram t.o.m. 18 augusti. Fredagen den 29:e juni är det exakt på dagen 60 år sedan Sverige och Brasilien spelade VM-final på Råsunda. Eftersom vi i museet har landets första riktiga OB-buss, vilken gjorde det möjligt att direktsända finalen i TV, så tänkte vi uppmärksamma dagen litet extra i all enkelhet.

Vi gör så här: Museet är öppet som vanligt på dagen den 29/6. När aftonen infinner sig kl. 18 så har vi öppet hus med fri entré. Då rullar vi ovan nämnda final på stor duk i en av museets biografer.

Vi plockar fram litet annat smått o gott också med fotboll som tema. T.ex. litet filmbilder från när Brasilien laddade upp inför VM i England 1966 i Åtvidaberg av alla ställen. Och spelade mot Åtvid som ledde med 2-1 i början av andra halvlek! Men fick stryk med 8-2 sen. Nord-Korea känns aktuellt. Kanske tittar vi på litet bilder från när dom slog ut Italien i gruppspelet i just England 1966 och gick till kvartsfinal. VM-historiens kanske största sensation. Om nu några av er känner för en kvällspromenad bortåt museet denna afton så sätter vi på pannan och tar fram kakburken och bjuder på en kopp. Så dags har ju Sverige också slutat tvåa i sin grupp och Brasilien vunnit sin och möter således Sverige i första utslagsrundan!? Två länder som har en lång gemensam VM-historia. Just denna dag är också spelledig i pågående VM så litet VM-historia passar fint mot ev. abstinens innan allvaret tar ny fart på lördagen. Vi sätter ingen sluttid utan håller på tills vi tröttnar nån gång på “stoppage time”.

Välkommen!

2018-06-15T15:18:14+00:00juni 15th, 2018|Okategoriserade|